+31 (0)58 - 289 48 76

The place to be for every organist

Sale

Vijf Eeuwen Friese Orgelbouw

Subtitle:Een schoone voorraad waarlyk
Author(s):Jongepier, Jan
Publisher:Friese Pers Boekerij

SKU: wbfpb993

Regular Price: €19.95

Special Price €12.50

Details

GTIN/EAN:978-9033-011993
Pages:224

CONTENTS:

Friesland is een orgelland bij uitstek. Geen enkele andere provincie kan bogen op zo´n rijke en gevarieerde orgelpracht. Deze "Schoone voorraad waarlyk" verdient het vastgelegd te zijn in een standaardwerk.
De bekende organist en organoloog Jan Jongepier loopt in 72 rijk geïllustreerde hoofdstukken de hele geschiedenis van de orgelbouw in Friesland zorgvuldig door.
Niet alleen de beroemde orgelbouwers, orgelbouwfamilies en de bekende orgels worden besproken, maar ook de minder bekende instrumenten en hun bouwers komen aan de orde. Zelfs aan moderne orgels uit de 20ste eeuw wordt aandacht geschonken.

Het boek biedt als eerste een compleet overzicht van de wordings- en ontwikkelingsgeschiedenis van het magistrale instrument. Het boek wordt besloten met de documentatie met de disposities van meer dan 400 orgels in Friesland. Het is daardoor een aantrekkelijk naslagwerk voor alle liefhebbers van muziek, van orgels in het bijzonder, maar ook voor hen die dit respectabele aspect van de Friese geschiedenis niet willen missen.

We'll make sure to deliver as soon as possible.

Need more information?
Call us on +31 (0)58 - 289 48 76.

Shipping costs will be shown at checkout.

Place your order in time and mind the delivery times.

Haven't been able to make a choice? Order a gift card.